Skip to main content
Search

Τι είναι η ρετινόλη και πως λειτουργεί;

ρετινολη

Στη Neutrogena®, δεν είμαστε κατά της γήρανσης, είμαστε κατά των ρυτίδων. Η ρετινόλη μειώνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων και ανανεώνει την επιφάνεια του δέρματος για λαμπερό και νεανικό δέρμα. Ακολουθούν όλες οι ερωτήσεις σας σχετικά με τη συνιστώμενη από δερματολόγο ρετινόλη, απαντημένες.

Τι είναι η ρετινόλη;

Με απλά λόγια, η ρετινόλη είναι παράγωγο της βιταμίνης Α και ένα ισχυρό συστατικό. Οι φόρμουλες που την περιέχουν βοηθούν στην καταπολέμηση των σημαδιών γήρανσης του δέρματος.

Πως λειτουργεί η ρετινόλη;

Η ρετινόλη είναι το μυστικό σας όπλο στη συμπλήρωση της φυσικής διαδικασίας ανανέωσης του δέρματος, συμβάλλοντας στο λαμπερό νέο δέρμα, ενώ απομακρύνεται το νεκρό δέρμα. Καθώς μεγαλώνετε, η ανανέωση του δέρματος αρχίζει να επιβραδύνεται. Αυτό το βασικό προϊόν περιποίησης ενισχύει τη διαδικασία ανανέωσης της επιδερμίδας και ενισχύει τη βάση του δέρματος για να ελαχιστοποιήσει την εμφάνιση των κηλίδων γήρανσης, να βελτιώσει την υφή του δέρματος και την αντίσταση στην εμφάνιση των γραμμών και των ρυτίδων.

Η ρετινόλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά βήματα μιας ρουτίνας με τη μορφή κρέμας νύχτας, ελαίου, ορού ή άλλων μορφών. Βρείτε τα προϊόντα ρετινόλης.

Η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε τη ρουτίνα κατά των ρυτίδων

Ενώ η γήρανση είναι ένα φυσικό μέρος της ζωής, μπορείτε να κάνετε το δέρμα σας να φαίνεται και να είναι όσο γίνεται πιο υγιές για περισσότερο καιρό, προσθέτοντας στη ρουτίνα φροντίδας του δέρματός σας αποτελεσματικά προϊόντα κατά της γήρανσης την κατάλληλη στιγμή – η οποία μπορεί να είναι νωρίτερα απ' όσο πιστεύετε! Προτείνουμε την έγκαιρη πρόληψη ενδείξεων παρά την προσπάθεια αναίρεσής τους.

Καθώς μεγαλώνετε, η φυσική παραγωγή κολλαγόνου στο σώμα σας επιβραδύνεται. Αν και μπορεί να μη δείτε τα αποτελέσματα έγκαιρα, αυτή η διαδικασία μπορεί να ξεκινήσει στα μέσα της δεκαετίας των '20 και αφήνει το δέρμα με μια λεπτότερη υφή, ρυτίδες και λιγότερη ελαστικότητα με την πάροδο του χρόνου. Αντιμετωπίστε αυτήν τη μείωση των σημαδιών γήρανσης εισαγάγοντας τη ρετινόλη στη ρουτίνα σας στα τέλη της δεκαετίας των 20.

Η υιοθέτηση μιας ρουτίνας κατά της γήρανσης θέτει τα θεμέλια για την υγιή εμφάνιση του δέρματος, πριν από την έναρξη της ζημιάς.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη ρετινόλη στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας

Δείτε πότε πρέπει να ενσωματώσετε δοκιμασμένες και αντιγηραντικές λύσεις στην καθημερινή σας ρουτίνα.

  • Αντηλιακό

o Το πρώτο βήμα για να διατηρήσετε το δέρμα υγιές και λαμπερό για πολύ καιρό; Το αντηλιακό. Η ζημιά από τον ήλιο διασπά το φυσικό κολλαγόνο, ενισχύει τον υπερχρωματισμό και προκαλεί λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Η σωστή στιγμή για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό ευρέως φάσματος είναι τώρα, ανεξάρτητα από την ηλικία σας. Ο μελλοντικός σας εαυτός θα σας ευχαριστήσει.

  • Ρετινόλη

o Η ρετινόλη είναι ένα από τα αντιγηραντικά συστατικά που συνιστούν περισσότερο οι δερματολόγοι. Συμπληρώνει τη διαδικασία ανανέωσης της επιφάνειας του δέρματος για να ελαχιστοποιήσει την εμφάνιση των κηλίδων γήρανσης, να βελτιώσει την υφή του δέρματος και να βοηθήσει στην αντίσταση στην εμφάνιση των γραμμών και των ρυτίδων.

Η συμπυκνωμένη φόρμουλά μας με ρετινόλη ξεπερνά τις λεπτές γραμμές για να μειώσει και τις βαθιές ρυτίδες. Περιέχει επίσης υαλουρονικό οξύ που βοηθά στην αποκατάσταση του φραγμού του δέρματός σας.

  • AHAs (Α-υδροξύ οξέα)

o Καθώς η κυτταρική ανανέωση επιβραδύνεται με την πάροδο του χρόνου, τα νεκρά κύτταρα μπορούν να συσσωρευτούν στην επιφάνεια του δέρματος, κάνοντάς το να φαίνεται θαμπό, τραχύ και ανομοιόμορφο. Τα άλφα υδροξυοξέα (ΑΗΑs) χαλαρώνουν τους δεσμούς που συγκρατούν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Με τη βοήθεια ενός AHA, το νεκρό δέρμα μπορεί να φύγει πιο εύκολα. Στη θέση του, πιο φρέσκο, νεότερο δέρμα ανέρχεται στην επιφάνεια. Ανάλογα με το προϊόν και τη συγκέντρωση, μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα AHA καθημερινά ή 1-2 φορές την εβδομάδα.

Κάντε τα AHAs μέρος της ρουτίνας αντιγήρανσης της φροντίδας του δέρματος στις αρχές της δεκαετίας των 20, ξεκινώντας με το γλυκολικό οξύ. Το μικρό μοριακό του μέγεθος τού επιτρέπει να διεισδύσει βαθιά στην επιφάνεια του δέρματός σας για να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα ατέλειες και σημάδια πρόωρης γήρανσης του δέρματος. Αν είστε στα 40 ή τα 50 σας, το δέρμα σας μπορεί να είναι πιο ξηρό και πιο ευαίσθητο. Δοκιμάστε μια φόρμουλα χαμηλότερης συγκέντρωσης ή μεταβείτε στο μανδελικό οξύ, του οποίου τα μεγαλύτερα μόρια είναι πιο απαλά στο δέρμα που ερεθίζεται εύκολα.

  • Αντιοξειδωτικά

o Το δέρμα σας υπόκειται συνεχώς σε περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες, όπως η ρύπανση και η ηλιακή ζημιά, που επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης. Επιλέξτε προϊόντα που περιέχουν αντιοξειδωτικά, τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν το δέρμα. Η βιταμίνη Cείναι μια καλή επιλογή, καθώς αποτελεί επίσης μια καλή δόση νυχτερινής τόνωσης.

  • Ενυδατικές κρέμες

o Όλοι χρειάζονται μια ενυδατική κρέμα - Για λιπαρό δέρμα, αναζητήστε μια ελαφριά φόρμουλα όπως το υαλουρονικό οξύ. Για πιο ξηρό δέρμα, επιλέξτε μια πιο πλούσια ενυδατική κρέμα που περιέχει μαλακτικούς παράγοντες όπως κηραμίδια ή βούτυρο καριτέ. Αυτά θρέφουν και ενυδατώνουν το δέρμα, αφήνοντάς το απαλό, ελαστικό και υγιές. Βρείτε την καλύτερη ενυδατική κρέμα για εσάς.

img2

Το βιβλίο κανόνων της ρετινόλης

Μάθετε τα πρέπει και τα μη της ρετινόλης και της χρήσης της με άλλα συστατικά.

• Εφαρμόστε πρώτα τα προϊόντα με ρετινόλη

• Χρησιμοποιήστε υαλουρονικό οξύ και ρετινόλη μαζί για εντατική ενυδάτωση

• Προσθέστε αργά τη ρετινόλη στη ρουτίνα σας για να μειώσετε τον ερεθισμό

• Προστατέψτε το δέρμα με αντηλιακό SPF 20+ κατά τη διάρκεια της ημέρας

Συχνές ερωτήσεις για τη ρετινόλη

• Η χρήση ρετινόλης κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αυξήσει τον κίνδυνο ηλιακού εγκαύματος;

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι τοπικές κρέμες περιποίησης του δέρματος με ρετινόλη δεν αυξάνουν τον κίνδυνο ηλιακού εγκαύματος. Η ρετινόλη μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία στον ήλιο, με ή χωρίς ρετινόλη, να θυμάστε πάντα να εφαρμόζετε αντηλιακό καθημερινά.

Μπορεί η ρετινόλη να ερεθίσει το δέρμα μου;

Όταν ξεκινήσετε τη χρήση της ρετινόλης, μπορεί να προκληθεί μικρός ερεθισμός του δέρματος - αυτό είναι φυσιολογικό. Ξεκινήστε με μια μικρή ποσότητα κάθε δεύτερη μέρα για περίπου δύο εβδομάδες. Στη συνέχεια, αυξήστε σταδιακά τη χρήση. Μόλις το δέρμα σας προσαρμοστεί σε αυτό το αποτελεσματικό συστατικό, θα πρέπει να προσαρμόσετε τη συχνότητα χρήσης στην ευαισθησία του δέρματός σας. Αν η δυσφορία επιμένει, πρέπει να διακόψετε τη χρήση.

• Μπορώ να χρησιμοποιήσω ρετινόλη αν δεν έχω ρυτίδες;

Ναι, η ρετινόλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην καταπολέμηση των σημαδιών γήρανσης του δέρματος πριν αυτά γίνουν εμφανή.

Πότε πρέπει να αρχίσω να χρησιμοποιώ ρετινόλη;

Η έγκαιρη χρήση προϊόντων ρετινόλης μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην καταπολέμηση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων πριν γίνουν εμφανείς, ώστε να βοηθήσετε το δέρμα σας να παραμείνει νεότερο και υγιέστερο. Είναι καλή ιδέα να εισαγάγετε σταδιακά τη ρετινόλη στο πρόγραμμά σας. Χτίστε σταδιακά το επίπεδο ανοχής σας - ξεκινήστε εφαρμόζοντας ένα προϊόν που περιέχει ρετινόλη κάθε δεύτερη μέρα.

How To Find The Right Moisturizer

Επιλογή του κατάλληλου προϊόντος ενυδάτωσης για τον τύπο της επιδερμίδας σας.

The Best Morning Routine For Sensitive Skin

Μάθετε ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα πρωινής περιποίησης για την ευαίσθητη επιδερμίδα.

Beauty & Skincare Tips

Συμβουλές περιποίησης & ομορφιάς

Βελτιώστε το καθημερινό πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας, με συμβουλές από τους ειδικούς.