Skip to main content
Search

Το Καλύτερο Πρόγραμμα Πρωινής Περιποίησης για την Ευαίσθητη Επιδερμίδα

Ρουτίνα για ευαίσθητο δέρμα

Όπως ακριβώς το πρωινό γεύμα οδηγεί σε καλές ή κακές διατροφικές επιλογές στη διάρκεια της ημέρας, έτσι και η ρουτίνα πρωινής περιποίησης της επιδερμίδας μπορεί να καθορίσει την όψη και την υγεία της επιδερμίδας σας, ιδίως αν έχετε ευαίσθητο δέρμα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές της Neutrogena, η ευαίσθητη επιδερμίδα επηρεάζεται ιδιαίτερα από τη θερμοκρασία, τη ρύπανση και όλους τους στρεσογόνους παράγοντες. Σε αντίθεση με την κανονική επιδερμίδα, που δείχνει μεγαλύτερη αντίσταση σε ήπιους ερεθιστικούς παράγοντες, η ευαίσθητη επιδερμίδα επηρεάζεται πολύ περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι ο σωστός καθαρισμός, η ενυδάτωση και η χρήση αντηλιακού με δείκτη προστασίας SPF τουλάχιστον 30 είναι απαραίτητα για τη φροντίδα, την προετοιμασία και την προστασία της ευαίσθητης επιδερμίδας απέναντι στις προκλήσεις της καθημερινότητας.

Ρουτίνα φροντίδας για ευαίσθητο δέρμα

Επομένως, αν η επιδερμίδα σας φαίνεται να επηρεάζεται από τους εξωτερικούς παράγοντες και έχετε δοκιμάσει όλες τις πιθανές λύσεις που μπορέσατε να σκεφτείτε, ίσως οι παρακάτω συμβουλές και προτάσεις σας φανούν χρήσιμες:

 1.  Καθαρισμός: Η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας πρέπει να ξεκινά με έναν καλό και βαθύ καθαρισμό. Όλα τα υπόλοιπα εξαρτώνται από το πόσο καθαρή είναι η επιδερμίδα σας και πόσο έχετε φροντίσει για την ενίσχυση του επιδερμικού φραγμού της. Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί της NeutrogenaⓇ, το μυστικό για το σωστό καθαρισμό της ευαίσθητης επιδερμίδας χωρίς αίσθηση τραβήγματος, είναι ένα ήπιο προϊόν με ισορροπημένο pH. Υιοθετήστε ένα απλό πρόγραμμα για την πρωινή περιποίηση της επιδερμίδας σας χρησιμοποιώντας τα απαραίτητα προϊόντα. Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν απολέπισης ή μια τονωτική λοσιόν. Ωστόσο, αν η επιδερμίδα σας είναι πολύ ευαίσθητη, θα πρέπει να αποφεύγετε την υπερβολική χρήση προϊόντων.

 2. Ενυδάτωση: Επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα που καταπραΰνει και ενυδατώνει την ευαίσθητη επιδερμίδα, χωρίς να την βαραίνει. Πολλές ενυδατικές κρέμες είναι υπερβολικά λιπαρές και δίνουν την αίσθηση της απαλότητας και σφριγηλότητας, επειδή δεν απορροφώνται. 
   
  Η ενυδατική κρέμα σε μορφή gel Neutrogena® Hydro Boost® έχει σχεδιαστεί ώστε να ενυδατώνει την επιδερμίδα σε βάθος, επανορθώνοντας τον επιδερμικό φραγμό. Επομένως, η λύση της Neutrogena κλειδώνει την υγρασία, προσφέροντας στην επιδερμίδα απαλότητα που διαρκεί χωρίς να την βαραίνει. Ταυτόχρονα, επειδή πολλά συνθετικά αρώματα προκαλούν ερεθισμούς στις ευαίσθητες επιδερμίδες, αυτή η κρέμα διαθέτει εξαιρετικά ήπια σύνθεση χωρίς άρωμα.
   
 3. Αντηλιακή προστασία: Μετά την ενυδάτωση της επιδερμίδας, ακολουθεί η αντηλιακή προστασία. Χρησιμοποιήστε ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 30. Η καθημερινή προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία είναι εξαιρετικά σημαντική για όλους τους τύπους επιδερμίδας, καθώς αποτρέπει την εμφάνιση σημαδιών πρόωρης γήρανσης και καρκίνου του δέρματος. Ωστόσο, οι ιδιαίτερα ευαίσθητες επιδερμίδες μπορεί να εμφανίσουν αντιδράσεις στα χημικά συστατικά των αντηλιακών.
   
  Προτιμήστε ένα προϊόν με φυσικά συστατικά αντηλιακής προστασίας — όπως το διοξείδιο του τιτανίου και το οξείδιο του ψευδαργύρου.

  Μετά τον κατάλληλο καθαρισμό, την ενυδάτωση και την εφαρμογή αντηλιακής κρέμας, η επιδερμίδα σας είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τους στρεσογόνους παράγοντες και τις αντιξοότητες της καθημερινότητας. 

 4. Αποφύγετε το ντους με καυτό νερό. Πολλοί θεωρούν το καυτό μπάνιο μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής, καθώς τους βοηθά να χαλαρώσουν και να αποφορτιστούν μετά από μια δύσκολη μέρα. Όμως, αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, θα πρέπει να αποφεύγετε το καυτό νερό στο δέρμα σας, καθώς με αυτόν τον τρόπο απομακρύνονται τα φυσικά έλαια από το δέρμα σας, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να αφυδατώνεται και να είναι δυσκολότερο να επανέλθει στην αρχική της κατάσταση.
 5. Επιλέξτε προϊόντα που θα ηρεμήσουν το δέρμα σας. Οι δερματολόγοι επιμένουν ότι η επιλογή των κατάλληλων προϊόντων, ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας σας, είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την όψη του δέρματός σας. Ένα από τα συστατικά που έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να ενυδατώσει επαρκώς το δέρμα σας (πέρα από τα άλλα πλεονεκτήματα που προσφέρει), είναι το υαλουρονικό οξύ που περιέχεται σε πολλά προϊόντα της Neutrogena, όπως το NeutrogenaHydraBoost.
 6. Χρησιμοποιήστε μια μάσκα ενυδάτωσης. Το ευαίσθητο δέρμα και ιδιαίτερα το δέρμα με προβλήματα ξηροδερμίας έχει ανάγκη από περισσότερη ενυδάτωση. Για να ενισχύσετε την ενυδάτωση του δέρματός σας, μπορείτε περιστασιακά να χρησιμοποιείτε μια μάσκα αναδόμησης ενυδάτωσης (κατά προτίμηση με υαλουρονικό οξύ). Οι μάσκες αυτές δρουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα προσφέροντας εντατική ενυδάτωση στο δέρμα σας.

 

How To Find The Right Moisturizer

Επιλογή του κατάλληλου προϊόντος ενυδάτωσης για τον τύπο της επιδερμίδας σας.

Beauty & Skincare Tips

Συμβουλές περιποίησης & ομορφιάς

Βελτιώστε το καθημερινό πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας, με συμβουλές από τους ειδικούς.