Skip to main content
Search

Πώς να αποτρέψεις την πρόωρη γήρανση του δέρματος!

προωρη γηρανση

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Η ηλικία της επιδερμίδας δεν εξαρτάται από την ηλικία του ατόμου. Οι κύριοι παράγοντες που προκαλούν τη γήρανση της επιδερμίδας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: ενδογενείς και εξωγενείς. Για αυτόν τον λόγο, η ηλικία της επιδερμίδας θα μπορούσε να διαφέρει σημαντικά από την πραγματική ηλικία.

Οι ενδογενείς παράγοντες σχετίζονται με τη γονιδιακή γήρανση και δεν μπορούν να αλλάξουν. Αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν το δέρμα εσωτερικά, όπως τα γονίδια, ο μεταβολισμός και η μελανίνη στα κύτταρα του δέρματος του ανθρώπου. Για παράδειγμα, η εμφάνιση ρυτίδων είναι λιγότερο συχνή στο δέρμα το οποίο είναι πλούσιο σε μελανίνη.

Οι εξωγενείς παράγοντες, από την άλλη πλευρά, είναι παράγοντες που μπορούν να βλάψουν το δέρμα εξωτερικά και μπορούν να προκαλέσουν σημάδια πρόωρης γήρανσης. Παρόλο που και οι δύο παράγοντες αλλάζουν τη δομή και τη λειτουργικότητα του δέρματος, οι εξωγενείς παράγοντες προκαλούν πιο έντονες αλλαγές.

Οι εξωγενείς παράγοντες όπως ο ήλιος, η ατμοσφαιρική ρύπανση, το κάπνισμα, η ανεπαρκής κατανάλωση νερού, το μακιγιάζ, το άγχος και η ελλιπής σίτιση προκαλούν επιβράδυνση της λειτουργίας των κυττάρων και η επιδερμίδα γερνά.

ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΓΗΡΑΝΣΗ

Η νούμερο ένα πρόταση για την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας είναι να τη διατηρείς καθαρή και ενυδατωμένη. Η χρήση ενυδατικών προϊόντων για το δέρμα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, προωθεί την αναγέννηση των κυττάρων και θα κάνει την επιδερμίδα σου να μοιάζει πιο υγιής και θα μειώσει τα ορατά σημάδια της γήρανσης, όπως οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές έκφρασης.

Ήλιος: είναι ένας από τους εξωγενείς παράγοντες που επηρεάζουν περισσότερο την επιδερμίδα. . Οι ακτίνες UV προκαλούν μαύρες κηλίδες, ρυτίδες και μια θαμπή, ξηρή εμφάνιση στο δέρμα. Για αυτόν τον λόγο, προτείνουμε να την προστατεύεις από τον ήλιο και να χρησιμοποιείς προϊόντα με αντηλιακό δείκτη προστασίας όταν βγαίνεις έξω. Η επιδερμίδα του προσώπου είναι μία από τις περιοχές που εκτίθεται περισσότερο στον ήλιο, οπότε προτείνουμε να χρησιμοποιείς την Neutrogena® Cellular Boost Αντιγηραντική Κρέμα Ημέρας με SPF 20, η οποία εκτός από τη βαθιά ενυδάτωση και τη μείωση των ορατών σημαδιών γήρανσης, θα σε βοηθήσει να προστατεύεις την επιδερμίδα σου από τις ακτίνες UVB και UVA.

not_applicable_pho_sto1_21380114_1_1.jpg

ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΓΗΡΑΝΣΗ

Διατροφή: τα θρεπτικά συστατικά που προσλαμβάνεις παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία της επιδερμίδας σου. Μια υγιεινή διατροφή, ποικίλη και ισορροπημένη, δίνει στην επιδερμίδα σου μια πιο νέα και πιο υγιή όψη. Μάλιστα, βοηθά στην πρόληψη των ορατών σημαδιών γήρανσης.

 • Να αποφύγεις τις τροφές που προκαλούν οξειδωτικό στρες: Το οξειδωτικό στρες δεν είναι κάποια ασθένεια, αλλά ένας παράγοντας που μπορεί να προκαλέσει μια ασθένεια. Οι ελεύθερες ρίζες που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της μετατροπής των θρεπτικών στοιχείων σε ενέργεια, μπορούν να καταστρέψουν τα κύτταρα. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες. Αν το επίπεδο των ελεύθερων ριζών είναι υψηλότερο από το επίπεδο των αντιοξειδωτικών, τότε προκαλείται αντιοξειδωτικό στρες, που έχει ως αποτέλεσμα την πρόωρη γήρανση των κυττάρων και των ιστών. Η κατανάλωση αντιοξειδωτικών τροφών παίζει σημαντικό ρόλο. Συστήνεται η κατανάλωση πολύχρωμων φρούτων και λαχανικών με υψηλά επίπεδα βιταμίνης C και καροτενοειδών.
 • Να αποφεύγεις τροφές από αλεύρι σίτου: Αντικατάστησε τα προϊόντα που παρασκευάζονται από λευκό αλεύρι όπως το ψωμί και τα ζυμαρικά, με προϊόντα ολικής άλεσης.
 • Να αποφεύγεις τα συσκευασμένα φαγητά με ζάχαρη: Βρίσκονται σε πολλά αφεψήματα και έτοιμα γεύματα για καθημερινή κατανάλωση.
 • Να αποφεύγεις τα επεξεργασμένα τρόφιμα: Καθώς τα επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν ζάχαρη, αλάτι και συντηρητικά, επίλεγε τρόφιμα όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένα.
 • Διαφοροποίησε τα γεύματά σου: Να τρως συχνά τρόφιμα πλούσια σε μη κορεσμένα λιπαρά οξέα, για να διατηρήσεις το δέρμα σου σφριγηλό και ελαστικό. Τέτοιες τροφές είναι το ψάρι (σολομός, σκουμπρί και άλλα), τα φουντούκια, το αβοκάντο κλπ.

Ύπνος: Η καλή ξεκούραση είναι πολύ σημαντική για το δέρμα προκειμένου να ανανεώνεται και να αναδημιουργείται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το να έχεις ένα υγιές πρόγραμμα ύπνου είναι ένα σημαντικό βήμα για την προστασία της νεότητας και της ομορφιάς του δέρματός σου.

 • Τα κύτταρα της επιδερμίδας αναδημιουργούνται γρηγορότερα τη νύχτα. Αυτή η διαδικασία μεγιστοποιείται περίπου στη 01:00 το πρωί.
 • Στο διάστημα 23:00 με 04:00, αυξάνεται η μικρο-κυκλοφορία στην επιδερμίδα , κάτι που βελτιώνει τη θρέψη των κυττάρων της και αυξάνει το επίπεδο του οξυγόνου, προσφέροντας έτσι ένα πιο φωτεινό δέρμα όταν ξυπνάς.
 • Η αυξητική ορμόνη εκκρίνεται περισσότερο κατά τις ώρες του ύπνου και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Η αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, επιτρέπει στην επιδερμίδα να ανακτά την ελαστικότητά της και την ευελιξία της.

Άγχος: Το άγχος επηρεάζει τόσο το σώμα όσο και το δέρμα. Μπορεί να προκαλέσει ακμή, ρυτίδες και το σχηματισμό γραμμών έκφρασης, απώλεια ενυδάτωσης, φλεγμονή ή εξασθένιση στο δέρμα. Μερικές προτάσεις για την ελαχιστοποίηση της επίδρασης του άγχους στο δέρμα είναι οι εξής:

 • Τακτική άσκηση: Η άσκηση 30 λεπτά την ημέρα, 5 φορές την εβδομάδα είναι αρκετή για να μειώσει σημαντικά το άγχος. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, ενώ το σώμα απελευθερώνει ενδορφίνες, αφαιρεί επίσης τις τοξίνες με τον ιδρώτα και διεγείρει τη μικρο-κυκλοφορία του δέρματος.
 • Ενυδάτωσε το δέρμα σου: Το αγχωμένο δέρμα πρέπει να παραμένει ενυδατωμένο για να ανακτά την ευελιξία του. Για αυτόν τον λόγο, προτείνουμε να ενυδατώνεις τακτικά το δέρμα σου.
 • Πάρε προληπτικά μέτρα για τις ατέλειες στο πρόσωπο: Μπορείς να στραφείς σε προϊόντα που περιέχουν αντιοξειδωτικά (όπως βιταμίνη E ή C) για να αποφύγεις και να διορθώσεις τις γραμμές έκφρασης και τις ρυτίδες στην επιδερμίδα . Επίλεξε προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη για να διεγείρεις τη σύνθεση κολλαγόνου και προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, για να παρέχεις υγρασία στην επιδερμίδα και να διορθώσεις την ανομοιόμορφο τόνο, όπως το Neutrogena® Cellular Boost Αντιρυτιδικό Concentrate για το πρόσωπο .

originaljpeg_shutterstock_445873393.jpg.jpg

Πώς να αποτρέψεις την πρόωρη γήρανση του δέρματος!
 

Ρουτίνα φροντίδας για να αποφύγεις την πρόωρη γήρανση του δέρματος

Η καθημερινή φροντίδα έχει ένα σημαντικό αντίκτυπο στα σημάδια γήρανσης στην επιδερμίδα . Ορισμένα σημάδια γήρανσης μπορούν να ελεγχθούν ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

 1. Αφαίρεσε το μακιγιάζ τη νύχτα με ένα προϊόν ντεμακιγιάζ
 2. Εφάρμοσε τη Neutrogena® Cellular Boost Κρέμα Νυκτός για να θρέψεις βαθιά την επιδερμίδα σου κατά τη διάρκεια του ύπνου
 3. Να καθαρίζεις το πρόσωπό σου κάθε πρωί.
 4. Να ενυδατώνεις το δέρμα σου με μια ενυδατική κρέμα η οποία θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι περιλαμβάνει έναν παράγοντα προστασίας από τον ήλιο.

Για να μάθεις περισσότερες πληροφορίες για την καλύτερη ρουτίνα φροντίδας του προσώπου, συνέχισε με την ανάγνωση αυτής της ανάρτησης για το πώς να φροντίσεις την επιδερμίδα σου όπως οι επαγγελματίες.

How To Find The Right Moisturizer

Επιλογή του κατάλληλου προϊόντος ενυδάτωσης για τον τύπο της επιδερμίδας σας.

The Best Morning Routine For Sensitive Skin

Μάθετε ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα πρωινής περιποίησης για την ευαίσθητη επιδερμίδα.

Beauty & Skincare Tips

Συμβουλές περιποίησης & ομορφιάς

Βελτιώστε το καθημερινό πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας, με συμβουλές από τους ειδικούς.