Skip to main content
Search

Προϊόντα με Ρετινόλη: Απαντάμε στις Ερωτήσεις σας!

Προϊόντα με Ρετινόλη: Απαντάμε στις Ερωτήσεις σας!

Oρισμένα προϊόντα της σειράς Neutrogena, όπως η Συμπυκνωμένη Αντιγηραντική κρέμα και η Αντιγηραντική κρέμα ματιών, έχουν δημιουργηθεί με ρετινόλη για να παρέχουν σημαντικά αντιγηραντικά οφέλη. Στην πραγματικότητα, η ρετινόλη έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά των προϊόντων για τη φροντίδα του δέρματος ενάντια στη γήρανση, καθώς τα προϊόντα με αυτό το συστατικό διεισδύουν βαθιά στα κύτταρα και προσφέρουν ορατά αποτελέσματα.

Η ρετινόλη είναι επίσης ένα από τα πιο αποτελεσματικά παράγωγα της βιταμίνης Α, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε χωρίς ιατρική συνταγή. Είναι πιο ισχυρό από άλλα παράγωγα, όπως το παλμιτικό ρετινύλιο, το οξικό ρετινύλιο και το λινελαϊκό ρετινύλιο, τα οποία είναι γνωστά ως προ-ρετινόλες. Αυτό το καθιστά την πιο αποτελεσματική επιλογή, αλλά πρέπει επίσης να εφαρμοστεί προσεκτικά.

retinol.jpg

Προϊόντα με Ρετινόλη

Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ξανά ρετινόλη, ο οδηγός μας για αρχάριους θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν είναι το σωστό συστατικό για εσάς. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε τις συμβουλές των επαγγελματιών μας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα προϊόντα ρετινόλης.

Πότε πρέπει να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα με ρετινόλη

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία χρήσης των προϊόντων με ρετινόλη. Κατά γενικό κανόνα, μπορείτε να ξεκινήσετε από τα μέσα της δεκαετίας των ’20 ή το αργότερο μέχρι τα 30 σας χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο, θα προλάβετε ακόμη και τις πιο λεπτές γραμμές έκφρασης στο πρόσωπο και φυσικά τις πρώτες ρυτίδες. Βέβαια, να έχετε στο νου σας ότι κάθε επιδερμίδα είναι μοναδική και έχει τις δικές της ανάγκες.

Πώς να βάλετε τα προϊόντα ρετινόλης στην καθημερινή ρουτίνα φροντίδας του δέρματός σας

Η εισαγωγή της ρετινόλης στην καθημερινότητα σας θα πρέπει να είναι σταδιακή και ελεγχόμενη. Αρχικά, επιλέξτε το προϊόν που θεωρείτε ότι ταιριάζει με το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, τον τύπο δέρματός σας και την ηλικία σας. Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε την κρέμα (ή το σκεύασμα) που επιλέξατε μόνο το βράδυ. Αρχίστε με μια μικρή δόση, για να δείτε αν έχετε κάποια αλλεργία και αυξήστε σταδιακά την ποσότητα.

Η χρήση της ρετινόλης συνδυαστικά με άλλα προϊόντα

Επειδή η ρετινόλη είναι μια πολύ ισχυρή ουσία, θα πρέπει να προσέχετε κατά τον συνδυασμό με άλλα καλλυντικά προϊόντα, καθώς ενδέχεται να έχετε παρενέργειες. Αν χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν με ρετινόλη κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα πρέπει αυστηρά να χρησιμοποιήσετε και ένα αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, καθώς η ρετινόλη είναι ευαίσθητη στο ηλιακό φως. Επίσης, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα απαλό απολεπιστικό για να προετοιμάσετε το δέρμα σας.
 
Από την άλλη πλευρά, αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο στους ερεθισμούς, και καθώς και η ρετινόλη ενδέχεται να προκαλέσει ερεθισμό, καλό θα ήταν να αποφύγετε τα προϊόντα που περιέχουν γλυκολικά ή σαλικυλικά οξέα ή βιταμίνη C.

Επιπλέον, μπορείτε να δείτε τις συχνές ερωτήσεις μας σχετικά με τις επιδράσεις της ρετινόλης στη σειρά Neutrogena Cellular Boost.

1. Έχω εφαρμόσει την Αντιγηραντική κρέμα ματιών Neutrogena Cellular Boost όπως προτείνετε και αντιμετωπίζω ερεθισμό στο δέρμα, είναι φυσιολογικό;

Μπορεί να αντιμετωπίσετε ήπια ερυθρότητα, αίσθημα καύσης ή ξεφλούδισμα, καθώς το δέρμα σας προσαρμόζεται στην εξαιρετικά αποτελεσματική σύνθεση της Αντιγηραντικής κρέμας ματιών Neutrogena Cellular Boost.

Αυτά τα προσωρινά συμπτώματα είναι απολύτως φυσιολογικά και υποδεικνύουν ότι η ρετινόλη λειτουργεί. Ωστόσο, αν επιμείνουν ή αν προκαλέσουν δυσφορία, σταματήστε να χρησιμοποιείτε το προϊόν για μια εβδομάδα και στη συνέχεια δοκιμάστε το ξανά. Είναι προτιμότερο να το εισαγάγετε σταδιακά στη ρουτίνα σας ή να κάνετε το τεστ της δοκιμής σε μια περιοχή, όπως περιγράφεται στον οδηγό ρετινόλης για αρχάριους.

2. Πόσος καιρός χρειάζεται για να συνηθίσει το δέρμα τη ρετινόλη;

Ο χρόνος που απαιτείται για την προσαρμογή του δέρματος στις κρέμες με ρετινόλη διαφέρει από άτομο σε άτομο. Αν ακολουθήσετε τη σταδιακή προσέγγιση που περιγράφουμε στον οδηγό για αρχάριους για την εισαγωγή της ρετινόλης στη ρουτίνα σας και έχετε κανονικό τύπο δέρματος, θα πρέπει να τη συνηθίσετε σε δύο έως τέσσερις εβδομάδες.

3. Πώς να χρησιμοποιείτε την Αντιγηραντική κρέμα ματιών Neutrogena Cellular Boost και να μειώσετε τον ερεθισμό γύρω από τα μάτια;

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη καθώς το δέρμα είναι πολύ λεπτό.

cellularboosteyerejuvenatingcream.png

cellular boost

Ξεκινήστε με μια πολύ μικρή ποσότητα, απλώστε απαλά γύρω από τις κοιλότητες των ματιών και αποφύγετε τα βλέφαρα. Αυξήστε τη χρήση του προϊόντος σταδιακά, όπως περιγράφεται στον οδηγό για αρχάριους. Αν ο ερεθισμός επιμένει, σταματήστε να χρησιμοποιείτε το προϊόν.

4. Τι να κάνετε αν μετά την εφαρμογή της κρέμας με ρετινόλη αντιμετωπίσετε ένα αίσθημα καύσης;

Αν αισθανθείτε καύση αμέσως μετά την εφαρμογή του προϊόντος, ξεπλύνετε καλά το δέρμα σας με κρύο νερό και στεγνώστε. Μπορεί να έχετε ευαισθησία στη ρετινόλη.

Αν εμφανίσετε ήπιο ξεφλούδισμα ή ερυθρότητα μέχρι το δέρμα σας να συνηθίσει τη ρετινόλη, χρησιμοποιήστε τακτικά μια ενυδατική κρέμα κατάλληλη για τον τύπο δέρματός σας. Αποφύγετε τη χρήση προϊόντων απολέπισης και οξέων για την απομάκρυνση του σμήγματος, καθώς αυτά μπορεί να ερεθίσουν περαιτέρω το δέρμα.

How To Find The Right Moisturizer

Επιλογή του κατάλληλου προϊόντος ενυδάτωσης για τον τύπο της επιδερμίδας σας.

The Best Morning Routine For Sensitive Skin

Μάθετε ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα πρωινής περιποίησης για την ευαίσθητη επιδερμίδα.

Beauty & Skincare Tips

Συμβουλές περιποίησης & ομορφιάς

Βελτιώστε το καθημερινό πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας, με συμβουλές από τους ειδικούς.