Skip to main content
Search

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις ρυτίδες στο μέτωπο

ρυτιδεσ στο μετωπο

Αν και το φυσιολογικό είναι να εμφανίζονται με την πάροδο των χρόνων, υπάρχουν και νέοι άνθρωποι με εμφανείς ρυτίδες, καθώς σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με την εκφραστικότητα του προσώπου.

Πώς να μειώσετε τις ρυτίδες στο μέτωπο

Για να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις ρυτίδες, πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάθε έναν από τους παράγοντες που επηρεάζουν τη γήρανση της επιδερμίδας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να διορθώσουμε ή/και να αποτρέψουμε τις επιπτώσεις τους.

Λόγω των πολλαπλών εσωτερικών παραγόντων που επηρεάζουν τη δημιουργία ρυτίδων (ανοσοποιητικοί, γενετικοί, συναισθηματικοί παράγοντες, καθώς και γενικοί παράγοντες υγείας), είναι απαραίτητο να τονίσουμε τη σημασία της πρόληψης, ακολουθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής και υιοθετώντας υγιείς συνήθειες.

Arrugas prematuras en la frente

Ενυδάτωση

Μία από τις βασικές συστάσεις για την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης του δέρματος είναι να διατηρείτε το δέρμα ενυδατωμένο. Η χρήση προϊόντων που ενυδατώνουν το δέρμα καθ’ oλη τη διάρκεια της ημέρας και προάγουν την αναγέννηση των κυττάρων, θα κάνει το δέρμα σας να φαίνεται πιο υγιές, αποφεύγοντας τα σημάδια αφυδάτωσης.

Χρήση αντηλιακών

Η προστασία από τις ακτίνες UV μειώνει τον σχηματισμό ελεύθερων ριζών και μειώνει τη φωτογήρανση, δηλαδή τον σχηματισμό ρυτίδων και χρωστικών αλλαγών. Πρέπει να προστατευόμαστε από τον ήλιο λαμβάνοντας φυσικά μέτρα, όπως το να μην κυκλοφορούμε τις ώρες που ο ήλιος είναι βλαβερός, να φοράμε κατάλληλα ρούχα, καπέλο, ομπρέλα, γυαλιά, καθώς και να εφαρμόζουμε κρέμες με αντηλιακό παράγοντα.

Γνωρίζετε την Neutrogena® Cellular Boost Αντιγηραντική Κρέμα Ημέρας με SPF 20; Εκτός από τη βελτίωση του τόνου και της ελαστικότητας της επιδερμίδας και τη μείωση των ορατών σημαδιών γήρανσης, θα προστατεύει το δέρμα σας από τον ήλιο.

Αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν την κυτταρική οξείδωση και τη βλάβη των ελεύθερων ριζών με πολλούς τρόπους. Αν το επίπεδο των ελεύθερων ριζών είναι υψηλότερο από το επίπεδο των αντιοξειδωτικών, τότε εμφανίζεται οξειδωτικό στρες, με αποτέλεσμα την πρόωρη γήρανση των κυττάρων και των ιστών. Η κατανάλωση αντιοξειδωτικών τροφών παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Συνιστούμε την κατανάλωση πολύχρωμων φρούτων και λαχανικών με υψηλά επίπεδα βιταμίνης C και καροτενοειδών.

Κρέμες ρετινόλης

Τα ρετινοειδή αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου. Έχουν θετική επίδραση όχι μόνο στους εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και στους εσωτερικούς. Μειώνουν τα σημάδια γήρανσης, όπως οι ρυτίδες, η απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος και βελτιώνουν τον χρωματισμό.

cellular boost

Αν χρησιμοποιείτε προϊόντα της Neutrogena με ρετινόλη, όπως το Neutrogena Cellular Boost Anti-Wrinkle Concentrate Συμπυκνωμένη Αντιρυτιδική Κρέμα και έχετε συγκεκριμένες ερωτήσεις, επισκεφθείτε τις Συχνές Ερωτήσεις μας για το Neutrogena Cellular Boost με ρετινόλη.

Γυμναστική προσώπου

Τέλος, σας συνιστούμε να κάνετε κάποιο είδος άσκησης για το πρόσωπο καθημερινά. Μπορείτε να τονώσετε το δέρμα, έτσι ώστε να επιτύχει μεγαλύτερη διείσδυση των δραστικών συστατικών των κρεμών σας!

Τοποθετήστε τις άκρες των δαχτύλων σας στα φρύδια σας και πιέστε προς τα μέσα και προς τα κάτω χωρίς να τεντώσετε το δέρμα. Σηκώστε και χαμηλώστε τα φρύδια σας κρατώντας με τα δάχτυλά σας σε αυτή τη θέση. Έτσι, θα μπορέσετε να περιορίσετε τη ζημιά που προκαλείται από το συνοφρύωμα, καθώς και τις ρυτίδες στο μέτωπο.

How To Find The Right Moisturizer

Επιλογή του κατάλληλου προϊόντος ενυδάτωσης για τον τύπο της επιδερμίδας σας.

The Best Morning Routine For Sensitive Skin

Μάθετε ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα πρωινής περιποίησης για την ευαίσθητη επιδερμίδα.

Beauty & Skincare Tips

Συμβουλές περιποίησης & ομορφιάς

Βελτιώστε το καθημερινό πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας, με συμβουλές από τους ειδικούς.