Skip to main content
Search

Συμβουλές για την Υγεία της Επιδερμίδας μετά τη Σωματική Άσκηση

Healthy Skin Tips After Exercising

Η έντονη άσκηση και η εφίδρωση συμβάλλουν στην καλή σωματική, πνευματική και ψυχολογική κατάσταση. Αλλά όσον αφορά την επιδερμίδα σας, η εφίδρωση στη διάρκεια της άσκησης έχει και κάποιες αρνητικές επιπτώσεις, επομένως είναι πολύ σημαντικό να φροντίζετε για τον άμεσο καθαρισμό και την αναπλήρωση της υγρασίας της επιδερμίδας σας.

Η αύξηση των καρδιακών παλμών είναι ευεργετική για την κυκλοφορία του αίματος και χαρίζει μια λαμπερή όψη υγείας στην επιδερμίδα σας. Ωστόσο, η έντονη εφίδρωση μπορεί να αφήσει την επιδερμίδα αφυδατωμένη (ακόμα και αν πίνετε άφθονο νερό), με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να «φράξουν» οι πόροι σας.
 
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ακολουθώντας τα σωστά βήματα καθαρισμού και ενυδάτωσης, μπορείτε να βοηθήσετε το δέρμα σας να ανακάμψει μετά από ένα έντονο μάθημα γιόγκα, την ποδηλασία ή την αερόβια άσκηση και να έχετε μόνο οφέλη από αυτή τη σκληρή προσπάθεια και μια επιδερμίδα που λάμπει από υγεία.
 

Βήμα 1: Καθαρισμός

Μετά από την άσκηση, βασική προτεραιότητα είναι ο καθαρισμός της επιδερμίδας. Σύμφωνα με τους ειδικούς της Neutrogena, η απομάκρυνση των ρύπων και της λιπαρότητας είναι πολύ σημαντική, καθώς τα υπολείμματα των προϊόντων μακιγιάζ, σε συνδυασμό με τη λιπαρότητα και τον ιδρώτα, μπορεί να δημιουργήσουν ερεθισμούς και φραγμένους πόρους. Επομένως, κάθε φορά μετά την ολοκλήρωση της άσκησης πρέπει να πλένετε πολύ καλά την επιδερμίδα σας.

Ιδανικά, είναι προτιμότερο να αθλείστε χωρίς μακιγιάζ, για να είναι η επιδερμίδα σας όσο το δυνατό πιο καθαρή. Αν όμως θέλετε να έχετε κάποια κάλυψη, επιλέξτε μια ελαφριά βάση ή μια ενυδατική κρέμα με χρώμα.
Σε κάθε περίπτωση, είτε επιλέξετε ένα ελαφρύ μακιγιάζ στη διάρκεια της άσκησης είτε όχι, πρέπει να καθαρίσετε αμέσως την επιδερμίδα σας μετά την εφίδρωση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καθαριστικό προϊόν που προτιμάτε, αλλά τα μαντηλάκια καθαρισμού είναι η πιο απλή και εύκολη λύση που μπορείτε να έχετε πάντα μαζί σας. Η υφή του υφάσματος σε συνδυασμό με τα καθαριστικά συστατικά τους απομακρύνουν απαλά τον ιδρώτα, τους ρύπους, τη λιπαρότητα και τα υπολείμματα μακιγιάζ από την επιδερμίδα.

Βήμα 2: Ενυδάτωση

Ποιο είναι το επόμενο βήμα για την ανάκαμψη της επιδερμίδας μετά την έντονη εφίδρωση; Ένα καλό ενυδατικό προϊόν, που αναπληρώνει την υγρασία της επιδερμίδας και την αφήνει λαμπερή και απαλή.
 
Παραδόξως, σύμφωνα με τους ερευνητές της Neutrogena, δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η ποσότητα νερού που καταναλώνετε επηρεάζει την επιδερμίδα σας. Έτσι, εκτός από το νερό που πίνετε για να αναπληρώσετε την υγρασία στο σώμα σας, χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα για να επαναφέρετε στην επιδερμίδα όλη την υγρασία που έχει χαθεί στη διάρκεια της άσκησης.

Αν όμως πρόκειται να ιδρώσετε ξανά, βεβαιωθείτε ότι η ενυδατική κρέμα σας είναι μη φαγεσωρογόνα — που σημαίνει ότι δεν παγιδεύει βακτήρια και δεν φράσσει τους πόρους, προκαλώντας δερματικούς ερεθισμούς.

Πολλά προϊόντα ενυδάτωσης μπορεί να είναι υπερβολικά λιπαρά για την επιδερμίδα σας, καθώς δεν απορροφώνται επαρκώς, δημιουργώντας μια ασπίδα που αποτρέπει την απώλεια της υγρασίας και δίνει την αίσθηση της απαλότητας. Η καλύτερη στρατηγική είναι να χρησιμοποιείτε προϊόντα που ενυδατώνουν αποτελεσματικά την επιδερμίδα από μέσα προς τα έξω, διατηρώντας για περισσότερο χρόνο την απαλή υφή και τη λαμπερή όψη της.

Μια καλή επιλογή είναι η ενυδατική κρέμα Neutrogena® Hydro Boost®, της οποίας η σύνθεση με υαλουρονικό οξύ, μια φυσική ένωση που υπάρχει στην επιδερμίδα μας, συμβάλλει στη συγκράτηση της υγρασίας και απορροφάται αμέσως, χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας.

Το τελευταίο βήμα;

Ολοκληρώστε τη φροντίδα του προσώπου, εφαρμόζοντας το προϊόν με SPF που προτιμάτε

Όπως η καρδιοαγγειακή άσκηση συμβάλλει στην καλύτερη φυσική κατάσταση της καρδιάς, η τακτική χρήση ενός αντηλιακού με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 30 προστατεύει την επιδερμίδα και θωρακίζει τη λάμψη της. Η καθημερινή χρήση προϊόντων αντηλιακής προστασίας είναι βασική προϋπόθεση για την πρόληψη της φθοράς, της πρόωρης γήρανσης και του καρκίνου του δέρματος.

The Benefits of Working Out For Healthy Skin
How To Find The Right Moisturizer

Επιλογή του κατάλληλου προϊόντος ενυδάτωσης για τον τύπο της επιδερμίδας σας.